Reader Confessions Book Tag

рцбт

Благодаря на Мели за поканата да направя тага! 

1. Някога наранявал/ла ли си собствената си книга?

Случвало ми се е да скъсам някоя страница, да намачкам някое ъгълче или при валеж книгата да се намокри, докато е в чантата ми. По – сериозни наранявания не съм им причинявала и се радвам на този факт, защото не обичам повредени книги.

2. Наранявал/ла ли си някога заета назаем книга?

Да, заливала съм без да искам с кафе горният десен ъгъл на книга, която съм взела от една приятелка, като след това доста време се чудих как да я покажа на момичето. Мислех да и купя нова, но тя ми каза, че не е било проблем и че нямало нужда да харча излишно пари.

3. Колко време ти отнема да прочетеш една книга?

Всеки път е различно, защото доста фактори влияят върху читателския процес. Когато имам време, желание и книгата ми е интересна, процесът протича бързо, но понякога се случва да не съм в настроение или пък да нямам желание за четене, което го прави страшно бавен.

4. Книги, които не си завършила?

Не съм завършила единствено и само “18 % сиво” от Захари Карабашлиев. Причината е, че книгата ми вървеше страшно бавно и тогава просто не разполагах с нужното търпение, за да продължа да чета.

5. Hype-нати или популярни книги, които не харесваш?

“Гневът и зората” от Рене Ахдие и “Ангелско нашествие” от Сюзън Ий. Стилът на писане в “Гневът и зората” страшно ми допадна, но самата идея на книгата не ме очарова, а и почти постоянно въртях очи заради начина, по който беше представена главната героиня. Цялата и перфектност просто ми идваше в повече.

6. Класики, които не харесваш?

Прочела съм не особено много класики, но поне съм успяла да нацеля правилните, защото не съм попадала на такава, която да не ми хареса.

7. Книги, които си купил/ла само заради интелектуалността им?

Няма такива.

8. Книги, които не си върнал/ла?

Винаги, когато взема книга, независимо дали от приятел или от библиотеката, се старая да я върна максимално бързо и никога не бих си позволила да не го направя, така че и тук ще кажа, че няма такава.

Оставям тагът отворен, така че се чувствайте поканени да го направите! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s