April Wrap Up and May TBR

giphy

Здравейте! Заради пролетната ваканция очаквах да имам повече време за чете и писане на постове, но се оказа, че използвах голяма част от свободното си време за излизане и ходене на обучения от БМЧК. Прочетох 5 книги, ето и кои са те:

  1. “Аристотел и Данте откриват тайните на вселената” от Бенджамин Алире Саенц.

Книгата представя как един човек може напълно да промени живота на друг и показва всъщност колко важно е приятелството. Аристотел и Данте разкриваха всеки ден някои от тайните на Вселената – приятелство, любов или дори смисъл. Сюжетът не беше натоварващ и ми беше изключително приятно да се потопя в него. Оценка: 4/5.  Дискусия по тази книга можете да прочетете – ТУК. (СПОЙЛЕРИ!)

2. “Паника” от Лорън Оливър.

“Паника” е книга, предоставяща възможността да станете част от историята на героите и да се впуснете с тях в една изключително опасна игра. Съчетаваща в себе си интрига и екшън, и провокираща мисълта, ще накара страниците да летят през пръстите ви, докато не я приключите, останали без дъх. Оценка: 4/5. Ревю – Тук.

3. “1894” от Джордж Оруел.

Накратко, “1984” е изключителна антиутопия, представяща свят, в който мозъците на хората са промити и се налага да живеят под страшен режим. За мен книгата беше глътка свеж въздух и я прочетох с голямо удоволствие. Оценка: 5/5.

4. “Гордост и предрасъдъци” от Джейн Остин.

Няма смисъл да коментирам тази невероятна класика. Оценка: 5/5.

5. “Защото никога няма да се срещнем” от Лия Томас.

Книгата представя история за невъзможно приятелство и надежда при странни обстоятелства, като съчетава елементи на научна фантастика с темите за порастването. Оценка: 3/5. Ревю – Тук.

През месец май смятам да прочета “Кралска клетка” от Виктория Айвярд, P.S. I Still Love You by Jenny Han и “Четирите цвята на магията” от В. Е. Шуаб.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s