Честит първи рожден ден на блога! + GIVEAWAY

tumblr_njb956m1un1sll9gto1_500

Здравейте! Днес блогът ми прави една годинка! Още ми е трудно да го повярвам, времето така лети, че изобщо не го усещаш.

Но нека първо започна с малко предистория… Един ден, търсейки си какво да чета, попаднах на нечий блог (мисля, че беше на Ева) и постовете на този човек страшно ми харесаха. От там намерих други блогъри и започнах да следя с интерес и техните публикации. За кратък период от време ми беше достатъчно само да чета какво пишат другите, но един ден най – спонтанно ми мина през ума защо и аз да не си създам такова кътче, в което да споделям неща, свързани с книгите, които толкова обичам. Да, страхотна идея, помислих си, но в същото време в съзнанието ми изникнаха и съмненията, които почти ме отказаха. Смятах, че не съм достатъчно квалифицирана за такъв вид дейност, че никой няма да чете публикациите ми, че дори дизайна няма да мога да си направя. Отидох на  едно събитие, наречено Design Weekend, където попаднах на хора, които ме мотивираха да го направя и ето ме тук, вече от една година. В началото, признавам, имах затруднения с дизайна, със самата платформа дори, пък какво оставаше с писането на публикации. Реших, че трябва да се свържа с другите блогърки, искайки от тях съвети и напътствия.  Всички съвсем учтиво и с желание ми отговориха, което много ме зарадва и допълнително ме мотивира. С времето осъзнах, че всъщност това е мястото, където мога да бъда себе си, да изразявам себе си, без да се интересувам дали това ще се хареса на всички или не. Знам, че начинът ми на изразяване не е от най – добрите,  че не публикувам  кой знае колко оригинални постове и въпреки това има хора, които следят блога ми с интерес, за което и безкрайно много им благодаря. И за да не ставам още по -скучна, ще кажа, че  блогът ме направи по – отговорна и организирана и че благодарение на него успях да се запозная с прекрасни хора.

А сега е време за по – интересната част. Реших по случай “празника” да организирам Giveaway. Книгата, която имате възможност да печелите е “Скандинавска митология” от Нийл Геймън.  Ето и малко повече за нея:

90ac2a00b0ee9e7efde6d00c8057f346Майсторът разказвач Нийл Геймън създава истинска класика, представяйки ни впечатляваща версия на великите скандинавски митове, от които отдавна черпи вдъхновение за своите бестселъри. В Скандинавска митология Геймън превръща първичните истории в романизирана дъга, която започва със създаването на легендарните девет свята, разказва за подвизите на божествата, джуджетата и великаните и завършва с Рагнарьок, залеза на боговете и раждането на нови хора и ново време. Геймън остава верен на митовете, пресъздавайки незабравимите образи на Один, най-могъщия от могъщите, мъдър, храбър и хитър; на сина му Тор – невероятно силен, но не и много умен сред боговете; както и на Локи – син на великани, измамник и ненадминат манипулатор. Умело и остроумно Геймън вдъхва нов живот на митовете, за да предаде духа им на новото поколение читатели.

Правилата са следните:

  1.  Споделете тази публикация във Facebook профила си и коментирайте тук с линк.
  2. Отговорете на следния въпрос: Историята на коя книга бихте желали да преживеете лично? Защо?

Допълнителни изисквания:

  1. Да сте над 14 години.
  2. Да оставите в коментарите email за връзка.

Победителят ще бъде избран на случаен принцип чрез сайта random.org. Играта е отворена от днес – 27.03.17 до 01.04.17. Победителят ще бъде обявен на 02.04.17 в публикацията March Wrap up and April TBR. Ако не получа обратна връзка от победителя в срок от 2 дни, ще се наложи да избера нов.

Пожелавам успех на всички участници! 🙂

14 thoughts on “Честит първи рожден ден на блога! + GIVEAWAY

  1. Честито! Честито на теб и блога ти! Прекрасно е, че се намират хора, които да пишат с такава лекота за онова, което обичат. Продължавай да ни радваш с нови и нови публикации! 🙂
    А сега да отговоря на въпроса. Коя история да избера… Ще учудя дори и себе си, но ще избера ,,И сам воинът е воин” от Юрий Долд-Михайлик. Смятам, че това е история, която неимоверно би ме изградила като по-силна личност. Преживяна лично би могла да се окаже решаваща за моята същност. Мисля, че историята принуждава главния герой да изгради стени около своето съзнание. Стени, които го изграждат като сила, не като слаба. Бих искала да вляза в историята и то на мястото на главния герой- внедрения в немските военни част по време на ВСВ, руски войник Григорий Павлович (Хенрих). Това е герой към който изпитвам възхищение и наистина много бих желала да се докосна до същността на описаните в историята преживявания именно през неговата гледна точка.

    Like

  2. Стилиана says:

    Честит Рожден Ден на блога ти! Въпреки че е само на една годинка, е един от тези, които следя най-често. Продължавай с постовете! ^^
    Ето това е линка към споделената публикация във фейсбук профила ми – https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=999879343475663&id=100003608196796&notif_t=like&notif_id=1490611738719038
    А сега към въпроса. Признавам, че първоначално се колебах между “Изборът” (цялата поредица) и “Разбий ме” (отново цялата поредица). “Изборът” като че ли е с малко по-спокоен сюжет, тоест животът ми няма да бъде чак толкова силно застрашен, но от друга страна в серията на Техере Мафи участва… Ейрън Уорнър. Той… той е идеал, той е върховно същество, няма как да не искам да се целувам с него! 😀 Максън също е готин, но някак си Ейрън ми е по-близо до сърцето. Така че да, избирам да преживея приключенията на Джулиет от поредицата на Техере Мафи.

    Успех на всички! *шегувам се, искам аз да спечеля :D*

    Like

  3. Честит рожден ден на прекрасния ти блог! Пишеш страхотни ревюта и с истинско желание преглеждам всяко едно от тях 🙂
    Историята, която с удоволствие бих желала да преживея лично е тази от “Ясновидците”! Защото историята сама по себе си е нова, различна, нечувана. Защото за мен ще бъде удоволствие лично аз да тръгна по стъпките на героите в разследването на случай с изчезналите хора. По пътя на опознаването на техните умения и способности. По пътя на разкриването на чувствата им един към друг. Да видя със собствените си очи Ню Йорк от 1926, да усетя атмосферата на този удивителен и кипящ от живот град, с неговите тайни джаз-клубове, модни магазини и бляскави кинозвезди! Просто сбъдната мечта 🙂

    email – gabi.nikolova12@abv.bg
    Благодаря ти за възможността и успeх на всички ! ^^

    Like

  4. Здравей! Happy 1st birthday to your online bookish baby! Пожелавам още много прекрасни постове. Признавам си,че те следя от скоро, но определено щом видя нов пост,се радвам като дете на бонбони :3.
    https://www.facebook.com/polinaiwanowa/posts/1245460062169163?pnref=story Искрено се надявам,че този линк ще те отведе до споделената публикация в моя фейсбук профил.
    А относно въпроса: Книгата,която съм избрала е “Лейди Полунощ” на прекрасната Касандра Клеър.Посочвам този сюжет,защото Ема е една от любимките ми.Силна,целенасочена,безстрашна,адски лоялна и страстна личност. Бих могла да науча изключително много от нейния живот,от Джулиън и останалите деца на фамилия Блекторн.Историята е,както винаги изпълнена с приключения,романтика и чувство за хумор, изгубваш се в Лос Анджелис и не искаш да се върнеш там,откъдето си тръгнал.Определено това ще е неописуемо пътешествие в ежедневието на ловците на сенки.
    Лек ден и Keep going this way.You are great writer. 🙂
    E-mail : polina_iwanowa@abv.bg

    Like

  5. Paris_love says:

    Здравей и честита първа годинка на блога ти , следя го от доста време и всяка нова публикация ме радва страшно много .Пожелавам още много рождени дни и все повече и повече публикации. Успех :)))
    Относно въпроса :Напоследък съм на вълна Пърси Джаксън и много ми се иска да се докосна до гръцката митология и всички създания и богове ,които са описани в книгите.Да не говорим ,че приключенията на Пърси са страхотни , а и той е повелител на водата и може да я контролира , което само по себе си е страхотно .
    Давам линк към ФБ https://www.facebook.com/profile.php?id=100000797254118
    а това е имейлът ми: parasise535@gmail.com

    Like

  6. Честит първи рожден ден на блога ти! Пожелавам ти още много вдъхновение за всякакви постове, много книжни вълшебства и приключения! Ето линк към споделената публикация, надявам се всичко да се отваря. 🙂 https://www.facebook.com/tedy.atanasowa/posts/1376266999092558
    Много бих искала да бъда част от света на “Реликвите на смъртните”. Не, че умирам от желание съдбата ми да е същата като на Клеъри, но бих дала всичко, за да мога и аз да съм ловец на сенки и да помагам с борбата с демоните и злото. Винаги ми е звучало адски забавно, освен може би частта с редовните войни, но това го има във всеки фентъзи свят, а този на “Реликвите” е може би един от най-интересните, плюс е по-безопасен за нетренирани нормални читатели като нас. 😀 Успех на всички!
    E-mail за връзка: teodora.atanasova99@gmail.com

    Like

  7. Честита първа година в блогърското book пространство! Пожелавам ти да продължиш да водиш блога си още дълго време, защото (лично мен) много ме радва и е един от най-интересните, които следя последно време (пък и ще ми бъде ужасно гадно ако го изоставиш) 🙂 ❤ Относно въпроса ти…хм, труден е като цяло хд Но като се замисля бих искала да бъда в света създаден от Ерин Моргъстърн или накратко този от "Нощният цирк". Обожавам цялата магия в тази книга, обстановката, героите и самото излъчване на самият роман – сякаш наистина има такъв интересен и неповторим цирк като Нощният ала ти няма как да го посетиш въпреки че с цялото си същество усещаш, че има подобно нещо. Да не говорим, че идеята да си магьосник, който може да прави неща надхвърлящи всички представи на хората е страхотно, особено ако действието се развива през 19 – 20 век. Така че да хд Ето и линк към публикацията във фейсбук https://www.facebook.com/sunny.mall.1610/posts/1859023517670289?pnref=story :3

    Like

Leave a comment