January Wrap Up and February TBR

february_013

 

Здравейте! През този месец не бях много активна, защото трябваше да уча за оформяне на успех, също участвах в доста събития и извънкласни дейности.

Успях да прочета 5 книги. Ето и кои са те:

“Всичко, всичко” от Никола Юн.

Тази книга страшно ми хареса и се радвам, че започнах новата година с нея. Историята е предсказуема, но въпреки това породи хиляди емоции и ме накара да се замисля за някои неща. Също ми показа, че трябва да оценявам това, което имам, защото някои хора нямат и толкова или пък нещо ги възпрепятства от това да живеят живота си пълноценно. Оценка: 4,5.

 “Хари Потър и затворникът от Азкабан’, както и “Хари Потър и Огненият бокал” от Дж. К. Роулинг.

Не мисля, че е нужно да обяснявам колко прекрасни са тези книги. Подходящи са за всяка възраст, затова, ако все още не сте прочели поредицата “Хари Потър” то е крайно време да го направите, защото напълно си заслужава. Оценка и на двете книги: 5/5.

“Кажи ми три неща” от Джули Бъксбаум.

Бях започнала книгата преди няколко месеца, но я оставих, защото началото не ме грабна и я помислих за поредното клише. Причината да я продължа беше, че си нямах и на идея какво да започна и разглеждайки книгите, попаднах на нея и си казах, че трябва да е тя. Оказа се перфектната книга за приповдигане на настроението. Лека и приятна е, но в същото време представя ситуации, в които всеки тинейджър може да попадне.  Оценка: 4/5.

“Истории от Академията за ловци на сенки” от Касандра Клеър.

Сборникът се състои от десет истории, които ще ви върнат в света на ловците на сенки и ще ви направят част от него отново. Щом приключите книгата, единственото, за което ще мислите, е, как веднага трябва да си набавите “Лейди Полунощ” (ако не сте го направили вече), защото ще искате отново да се върнете към света на Ловците на сенки и любимите си герои. Оценка: 5/5. Ревю – Тук.

tumblr_nylzxa63lk1tvwm4ho1_500

Така, време е да ви споделя кои книги смятам да прочета през месец февруари. В момента чета “Скай” от Джос Стърлинг, така че я включвам. Ако Егмонт успеят да издадат “Пасажер” от Александра Бракен, “Смъртни белези” от Вероника Рот и “Нивганощ” от Джей Кристоф, веднага ще се захвана с тях . Надявам се да излязат навреме, защото “Пасажер” закъснява и започвам да се притеснявам.

Последно имам да ви съобщя, че всеки месец ще публикувам дискусия между мен и една моя приятелка, в която ще обсъждаме определена книга.  Няма да казвам коя ще бъде, за да е по – интересно. Надявам се този вид публикации да ви харесат.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s