“Любовта ми подари” – 12 празнични истории под редакцията на Стефъни Пъркинс

c04565d94af45f3247ec06fe456ee55fНавън е смразяващо студено, вятърът пронизва, а празничното настроение сякаш е останало в детството… но спасението е в ръцете ви!

Знаем, че обичате коледни истории, филми, епизоди на любими сериали… затова и ще заобичате този стоплящ сърцето сборник. „Любовта ми подари” включва дванайсет любовно-коледни разказа, написани от някои от най-популярните тийн автори, а подборът е на световната сензация Стефъни Пъркинс!

Не успях да прочета сборникът “Летни дни и нощи”, но щом разбрах, че ще издадат друг точно за Коледа, си казах, че този път няма да пропусна възможността и ще си го взема. Четох го точно по Коледа – от 23 до 25 декември и мога да кажа, че ми даде точно това, от което се нуждаех. Поднесе ми някои  много добри и някои не чак толкова добри истории, които успяха да повдигнат коледното ми настроение и ме накараха да се усмихвам като идиот почти през цялото време.

1.”Полунощи” от Рейнбоу Роуъл.

Въпреки че не беше кой знае колко оригинален, разказът страшно ми хареса поради простата причина, че беше представен по интересен начин и ме накара да вярвам, че хубавите неща се случват на онези, които умеят да чакат. Оценка: 5/5.

2. “Дамата и лисицата” от Кели Линк.

Да си призная, не бях чувала тази авторка, затова ми беше интересно да се запозная до някаква степен с творчеството и. Е, не останах особено очарована от историята, защото 30  – те страници не ми бяха достатъчни. Не можах да разбера цялостната картинка, защото съществената част не беше обяснена докрай. Оценка: 3/5

3. “Ангели в снега” от Мат де ла Пеня.

В този разказ имаме доста беден и нещастен главен герой, който няма възможността да се прибере за празниците. Хареса ми колко реалистично авторът е представил ситуацията, в която този герой се намира и емоциите, които изпитва. Отношенията между него и другата главна героиня се развиха плавно, а не прекалено бързо, което също ми допадна. За съжаление не попадна сред любимите ми разкази от сборника, затова и и дадох 3/5 звезди.

4. “Поларис е мястото. където ще ме откриеш” от Джени Хан.

Съвсем наскоро прочетох нейна книга (To All the Boys I’ve loved Before), която страшно много ми хареса и нямах търпение да стигна до нейния разказ. Не очаквах точно такъв разказ, но въпреки това останах доволна. Потопих се във фантастичната атмосфера на Северния полюс и успях да стана част от живота на обитателите му и приготовленията за раздаването на подаръци от страна на Дядо Коледа. Оценка: 4/5

5. “Това е коледно чудо, Чарли Браун” от Стефъни Пъркинс.

Това е разказ за момиче, което ходи до базара за елхи всеки божи ден в продължение на месец с цел да помоли за помощ един напълно непознат човек. Срещата им води до куп промени, които променят начина и на мислене, с което и представите и за живота. Какво да кажа, Стефъни Пъркинс успя да ме зарадва с още една романтична история, която стопли сърцето ми. Оценка: 4/5.

6. “Вашият временен Дядо коледа” от Дейвид Левитан.

Едва ли ще се изненадате, че двойката тук е хомосексуална. Е, това не трябва да ви спира да прочетете разказа, защото си има своите моменти. Та, тук единият от тях прави услуга на другия, като се представя на Дядо Коледа, за да накара едно малко момиче да продължи да вярва в този светъл празник. По време на този процес, той среща малко трудности и се сблъсква със семейни драми, но въпреки това той продължава, докато не изпълни мисията си докрай. Оценка: 3/5.

7. “Крампуслауф” от Холи Блек.

За тези, които не знаят, Крампуслауф е ежегоден празник и на него млади мъже се маскират като Крампус (дявол), за да плашат хората. Във Феърмонт (връщам се към разказа) са превърнали начинанието в нещо изключително противоречащо на истинския дух на празника.  Приятелка на главната ни героиня организира парти на паркинг за  каравани и кани богаташчетата с цел да отмъсти на момчето, което я е наранило (той е едно от тези богаташчета). След това започват редица събития, на които страшно много се забавлявах. Оценка: 5/5

8. “Какво, по дяволите, направи, Софи Рот?” от Гейл Форман.

Нюйоркчанката Софи Рот е за първа година в провинциален университет. Не и е никак лесно, защото хората там я определят като момичето от големия град и не схващат сарказма и. За нейна огромна радост тя открива някого, с когото може да бъде себе си и това събитие променя изцяло представата и за живота в Бъмфъквил. В разказа е засегната темата “не на расизма”, което ми хареса. Оценка: 4/5

9. Кофи с бира и младенецът Иисус от Майра Макинтайър.

“Запишете си това в списъка с неща, които е наложително да се знаят: съчетанието от посребрени гирлянди, ангелски крилца и слама за плевнята гори като трева на концерт на Майли Сайърс”. Това научи Пранкстър Вон, след като подпалва църквата по невнимание. По време на наказанието, главният герой осъзнава, че не всичко е такова, каквото изглежда. Признавам, разказът си беше забавен, но не ми допадна чак толкова, че да го добавя към най – любимите ми. Оценка: 3/5.

10. “Добре дошли в Кристмас, Калифорния” от Кирстен Уайт.

Това беше историята, която стопли сърцето ми и се превърна в най – любимата ми от всички. В нея се разказва за момиче, което е страшно недоволно от живота си в малкия град Кристмас и иска да се махне час по – скоро от него. Изведнъж в ресторантчето, в което работи, се появява човек, който чрез малките си жестове променя атмосферата и прави хората щастливи. Не след дълго Мария разбира, че цял живот си е мислела неща, които изобщо не са верни и това променя перспективите и. Оценка: 5+/5.

11. “Витлеемската звезда” от Али Картър.

Самотно момиче беглец импулсивно сменя самолетния си билет с този на друго такова. Интересно, нали? Е, за мен определено беше. Оценка: 4/5.

12. “Момичето, което събуди Сънуващия мечтател” от Лейни Тейлър.

Нийв е бедно и самотно момиче, което очаква бъдещия си съпруг, който би трябвало да я избави от нищетата, в която живее. За съжаление единственият кандидат е най – големият злодей от всички. В зова си за помощ, тя събужда нещо магическо и прекрасно…

Уоу, това беше най – необикновената история от всички и според мен  беше прекрасен завършек на сборника. Оценка: 5/5.

my-true-love-gave-to-me-2460x1600

hhhhhhh

Обща оценка: 4/5

Advertisements

2 thoughts on ““Любовта ми подари” – 12 празнични истории под редакцията на Стефъни Пъркинс

  1. Paris_love says:

    Още с появата на книгата искам да я прочета , но по една или друга причина не го правя , ревюто ти определено наклони везната в посока – съвсем скоро да прочета книгата 🙂 Благодаря ти за което 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s