“Прикачен” от Рейнбоу Роуъл – ревю

Attachments_Cover.inddБет и Дженифър са наясно, че работните им имейли се наблюдават. (Всеки в редакцията го знае. Политика на компанията е.) Но те така и не могат да приемат това насериозно. Затова и продължават да си изпращат безкрайни забавни  съобщения, обсъждайки една с друга всеки аспект на личния си живот. Линкълн О’Нийл не може да повярва, че да чете кореспонденцията на други хора е работата му в момента. Когато е кандидатствал за позицията на „служител интернет сигурност“, си е представял, че ще изгражда защитни стени и ще спира хакери, а не че ще пише докладни всеки път, щом някой спортен репортер изпрати мръсен виц на колегите си. Когато попада на мейлите на Бет и Дженифър, знае, че трябва да ги рапортува. Но и не може да потисне интереса си, завладян от техните истории. Докато Линкълн осъзнае, че се влюбва в Бет, вече е прекалено късно да се представи. Какво би й казал той…?

tumblr_n8jtlmpibx1qmuqd3o1_500Рейнбоу Роуъл отново ме зарадва с поредната си лека и забавна книга. Някои хора биха определили историята в “Прикачен” странна, може би дори абсурдна, но не и аз. Прочела съм всички издадени на български творения на авторката и с всяка следваща нейна книга, любовта ми към нея нараства. Тя е писател, който създава наистина интересни персонажи и ги изправя пред някаква странна или трудна ситуация.

“Прикачен” ни отвежда обратно в 90 – те ни запознава с живота на трима работници във вестникарско издателство. Първият от тях е Линкълн, който въпреки че е достатъчно възрастен, все още живее с майка си и се заема с една доста шантава работа, която не харесва. За разлика от него повечето от приятелите му имат семейства или просто гаджета. В началото ми беше наистина мъчно за него. По- късно благодарение на малко насърчение, той осъзнава, че е крайно време да вземе живота си в ръце и най – накрая разбира от какво наистина се нуждае и го взима.

tumblr_mzpzs75vd71r7tj1go1_1280Бет и Дженифър са страшно впечатляващи персонажи – брилятни, интелигентни и забавни. Имейлите, които си пращаха, ме забавляваха и ми помогнаха да ги опозная по – добре. Те са от типът жени, с които бих искала да бъда приятелка и с които едва ли някога ще ми бъде скучно. Бет изпитва страх от промените, които трябва да направи. Въпреки че някои от тях не бяха кой знае колко сериозни, харесах посоката, по която реши да поеме.

Романтиката в тази книга е представена по един по – различен начин и точно това ме накара да я харесам толкова много. Главните герои прекарват почти цялата част от времето разделени, “общувайки” само чрез начините, по които и двамата са избрали да се следят и дишайки един и същи въздух всеки ден. През цялото време тръпнех от вълнение за тяхната среща и щом тя се състоя, изпаднах в някаква еуфория, която не мога да обясня.

 -Вярваш ли в любовта от пръв поглед?

– Не знам – отвърна той. – А ти вярваш ли в любовта преди това?

“Прикачен” е книга, поднасяща една любовна история по един забавен и увлекателен начин. Ако търсите бавноразвиваща се “атракция” с наистина чаровни и забавни герои, то тя е перфектната книга за вас.

hhhhhhh

Оценка: 4/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s