“Звезден полет” от Мелиса Ландърс – ревю

179c2aea5f4ce48df9113b39268d901dЖивотът в далечните райони на галактиката е мъчна битка, изпълнена с опасности и беззаконие, и Солара Брукс няма търпение да го започне.

В отчаянието си да се добере до далечните райони Солара се съгласява да стане прислужник на борда на интергалактически кораб, който да я откара възможно най-близо. За нещастие се оказва, че трябва да отговаря на прищевките на Доран Сполдинг, наследник на междугалактическа петролна компания, стар познайник на Солара от миналото. А сега, както и преди, единствената му мисия, изглежда, е да ѝ вгорчи живота.

Но по стечение на обстоятелствата двамата се оказват вързани един за друг и на борда на “Банши” – кораб със съмнителна репутация. Докато Солара се бори за оцеляването им, опитвайки се да разбере доколко може да се довери на банда загадъчни пирати, Доран научава, че е замесен в интерпланетарна конспирация, започнала на Земята. А той също крие свои тайни. Тайни и координати към мистериозна планета…

Още в момента, в който видях книгата в библиотеката, я грабнах, защото бях чела само положителни мнения за нея. Точно заради това имах и високи очаквания, които се оправдаха. Харесах този вид научна фантастика, защото Космосът е огромно пространство, за което хората знаят съвсем малко и ми беше интересно да видя какво е измислила авторката. Та, харесах как тя е представила космическия кораб като вид транспорт между планетите, все едно че пътуваш до друг континент, но доста по – продължително, също как протича животът на хората на Земята и извън нея. Създала е една уникална обстановка, много по – различна от тази, за която сме свикнали да четем. За жалост въпреки  колко интензивно и интересно се развиваше историята, тя не можа да изкара никакви емоции от мен. Имаше доста напрегнати моменти, но аз не успях да ги почувствам като такива.

tumblr_ocweo1jciw1svl2cso1_540Историята се разказва от трето лице, но чувствата и мислите на двамата ни главни герои са представени успешно. Солара е първата, с която се срещаме. Тя е свикнала да води беден начин на живот, отгледана в сиропиталще от монахини. Притежава истински умения като механик и с тях се опитва да изкарва прехраната си. Криминалното ѝ досие обаче прави живота ѝ още по – неблагоприятен. Приключението на кораба Банши променя начинът ѝ на мислене и тя открива какво е истинското значение на думата “семейство”.

Доран е типичното богато и арогантно момченце. Държи се отвратително със Солара, карайки я постонно да върши неща, които може да свърши и сам. След попадането му на Банши и опасностите, пред които трябва да се изправи, малко по малко той започва да се променя. От разглезен “принц”, се превръща в мъж, осъзнал грешките си и добил други представи за света, който го заобикаля. Решен е да стигне до плажовете на Обсидиан и да разбере защо трябва да е там.

tumblr_ocweo1jciw1svl2cso2_540А сега е време да ви разкажа и за екипажа на Банши, който се превърна в семейство за Солара и Доран. Ще започна от капитанът Роси, който е преживял много неща и въпреки бедите, в които Солара и Доран могат да го вкарат,  той ги качва да борда на кораба. Рени е първият помощник, майстор джебчия. Той е страхотен човек и е  готов винаги да помогне. Харесах страшно много Касия и Кейн. Постоянните кавги помежду им страшно много ме забавляваха и през цялото време знаех, че двамата крият нещо. В крайна сметка се оказва, че се познават от години и са много близки. Тяхната история ми се стори страшно интересна, но няма да издавам, ще я научите, щом прочетете книгата.

“Звезден полет” е книга, която ще ви отведе на едно напълно непознато място и ще ви зареди с голяма доза приключение. Въпреки че мен не успя да ме разтърси, смятам, че вас ще успее, защото нито за момент няма да ви доскучае и ще станете свидетели на много опасности и промени в героите.

hhhhhhh

Оценка: 4/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s