Романтичните истории за Ана, Лола и Айла от Стефъни Пъркинс

largeйъ

Лято е, затова изпитах огромна нужда да прочета няколко разтоварващи любовни истории. След като изчетох сумати и ревюта, реших, че най – добрият избор ще са тези трите. Единствената ми забележка е към кориците, които Егмонт са избрали. Според мен тези на снимките по – горе са прекрасни и щеше да е по – добре, ако бяха използвали тях.

tumblr_o3cb5qpuoa1tzhtxno1_500“Целувка за Ана” започва с изпращането на главната ни героиня в Париж, където ще изкара последната си година в Американското училище. Изобщо не е доволна от това внезапно решение на родителите си, но няма избор. С течение на времето обстановката и новите и приятели я карат да заобича града на любовта. Един от тези приятели е чаровният и умен Етиен Сен Клер, който преобръща представите и за годината, която трябва да прекара в Париж. Приятелството им преминава през много възходи и падения, за да се превърне в нещо повече. Всяка тяхна среща ме накара да затая дъх и да чакам с нетърпение следващата. Ситуациите, в които бяха поставени героите също бяха много интригуващи.

“За нас двамата, домът не е конкретно място, а човек. И най – после сме си у дома.”

tumblr_o3cb5qpuoa1tzhtxno3_500Втората книга представя историята на седемнайсетгодишната Лола, която мечтае да стане дизайнер. Има свой собствен стил, включващ перука и цветни дрехи, чрез който изразява себе си. Нещата вървят страхотно, докато хората, които не иска да вижда никога повече, не се нанасят обратно в къщата до тяхната. Това са Калиопе, която се е държала гадно с нея и Крикет – момчето, разбило сърцето и. Отново съседи, те ще трябва да се изправят един срещу друг и веднъж завинаги да изяснят чувствата си.

Харесах това, че Ана и Сен Клер присъстват и в тази книга като приятели на Лола. Книгата е забавна, лека и ще се хареса също толкова, колкото и “Целувка за Ана”.

tumblr_o3cb5qpuoa1tzhtxno2_500В “Рисунка за Айла” най – накрая имаме възможност да опознаем притеснителната Айла, която си пада по Джош от много време. След като най – накрая се сприятеляват, започват да се виждат често, с което и чувствата им се задълбочават. В началото всичко е цветя и рози, но по – късно възникват обстоятелства, които им пречат да бъдат заедно и карат Айла да започне да се съмнява в чувствата на Джош към нея.

Честно казано, през цялото време бях на тръни и исках да разбера как ще протече връзката им. Аз лично най – много харесах точно тази история, защото открих части от характера си в Айла и като цяло усетих най – голяма връзка точно с тези двама герои.

Романтичните истории от Стефани Пъркинс са леки, приятни и напълно подходящи за отпускане през лятото. Авторката е успяла да изгради три напълно различни връзки, всяка със свои възходи и падения. Харесах това, че нещата не бяха прекалено лесни и това, че накрая всичко се подреждаше прекрасно. Краят събира героите и от трите книги и представя един страхотен завършек на поредицата. Така че, ако още не сте ги прочели, какво чакате?

hhhhhhh

Оценка на поредицата: 4/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s