“Жестока любов” от Колийн Хувър – ревю

 tumblr_noxvp1DBvQ1sho26po1_1280Каквото и да кажа за тази книга, няма да е достатъчно.  Колийн Хувър доказа отново, че нейните истории са силни и изключително добре написани. Очевидно е, че влага много страст в книгите, които пише.  Силните връзки, които осъществява между героите и леко поетичният и стил на писане, ме очароват всеки път. Затова и без съмнение заявявам, че се превърна в една от любимите ми авторки.

Историята ни запознава първо с Тейт, която се мести при брат си в Сан Франциско, където ще учи и работи. Пътят и се пресича със самолетния пилот Майлс Арчър, който при първата им среща лежи пиян пред входната врата на апартамента и. Въпреки лошото впечатление, което оставя у нея, тя уеща привличане, което не може да си обясни.  Разбира, че той крие цяла част от същността си, която е бездънна яма от болка и тъга.

tumblr_o87nshfc0f1ut8szno2_500И двамата не искат връзка, но привличането помежду им е огромно. Накрая сключват споразумение, което включва само сексуален контакт и две правила, които Майлс налага:

  1. “Не питай за миналото ми”
  2. “Не очаквай бъдеще”

Само че колкото повече време прекрват заедно, толкова по – сложна става връзката им. Тейт иска нещо повече, но Майлс не е готов да и го даде. Болката от миналото е толкова голяма, че изрично си е забранил да се влюби в когото и да е.

“Love isn’t always pretty, Tate.  Sometimes you spend all your time hoping it’ll eventually be something different. Something better. Then, before you know it, you’re back to square one, and you lost your heart somewhere along the way.”

През цялото време тръпнах от очакване какво ще се случи. От самото начало ми беше ясно какво ще стане накрая, но действията, които го предшестваха, са добре измислени. Не присъстват лигави моменти, които да ме подразнят,  героите са зрели хора, въпреки възрастта си.

tumblr_o87nshfc0f1ut8szno1_500Майлс е един наистина интригуващ герой, който с навлизането в сюжета разбрах напълно. Почуствах го като истински и успях да стана част от миналото, което  таеше толкова дълбоко в себе си.

Тейт беше толкова хлътнала по него, че надеждата за това, че той може би ще успее да се влюби в нея, не я напусна. Въпреки че знаеше, че тази тяхна “връзка” нямаше да свърши никак добре, тя продължаваше да се среща с него.

Второстепенните герои също са важни, защото чрез тях се допълва цялата картина в книгата. Рейчъл, която е неизменна част от миналото на Тейт, му показва, че трябва да продължи с живота си. Осемдесетгодишният Кап се оказа пък страхотен приятел и изигра важна роля за развоя на събитията.

“Ugly love becomes you. Consumes you. Makes you hate it all. Makes you realize that all the beautiful parts aren’t even worth it. Without the beautiful, you’ll never risk feeling the ugly. So you give it all up. You give it all up. You never want love again, no matter what kind it is, because no type of love will ever be worth living through the ugly love again.”

“Жестока любов” е вълнуваща, загадъчна и емоционална. Предостави ми всички характеристики, които търсех в един любовен роман. Показа ми колко грозна може да бъде любовта, но и колко много хората се нуждаят от нея, защото тя е лекарство, което помага във всички случаи и прави човек щастлив.

rating-stars-vector-1685825

Оценка: 5/5

Advertisements

One thought on ““Жестока любов” от Колийн Хувър – ревю

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s