“Обсидиан” от Дженифър Л. Арментраут – ревю

9789542712565Никога не е лесно да започнеш отначало… Да преживееш смъртта на свой родител, да се преместиш от колоритната Флорида в някакво забутано малко градче… Истински ужас за един тинейджър, нали? За съжаление това се случва на нашата главна героиня – Кейти. Това, което страшно ми допадна в този персонаж, е, че пише в блог за книги, точно като мен. Общо взето това се превръща в нейно ежедневие. Въпреки това майка и я насърчава да се запознае със съседите и да прекарва повече време навън. Разбира се, тя го прави. Среща се с неустоимо красивия Деймън Блек. Но след първия си разговор с него, тя бързо осъзнава, че се е сблъскала с ужасно арогантен, хладен и вбесяващ тип. Докато той се държи отвратително с нея, близначката му – Ди пък много я харесва и дори иска да бъдат най – добри приятелки. След това внезапно запознанство,  представите на Кейти за света тотално се променят.

Не очаквах, че ще харесам толкова много тази книга. Историята е интересна, закачките и диалозите са забавни, сексуалното напрежение е високо. Стилът на писане е увлекателен, за миг дори не ми стана скучно. Самата идея за героите, които не са истински хора, е напълно оригинална и ме накара с интерес да чета и чета, за да науча повече за тях.

Както вече разбрахте, Деймън е красивото, лошо и арогантно момче в тази книга. Дразнех се tumblr_o0212e58qc1sqw1iqo1_540на това, че си играеше с Кейти, но след време разбрах всъщност защо го правеше. Оказва се много по – различен, след като свали маската, която се налага да носи, за да предпази семейството си.

Разбира се, Кейти не се примирява с начина, по който съседът и се държи с нея. Въпреки това, съм че почти се разтапяше, когато  той беше наоколо, тя му отвръщаше с вулгарни жестове и не отстъпваше. Споровете и кавгите им наистина ме забавляваха, при всяка тяхна среща исках просто най- накрая да се целунат. Само че в тази книга романсът е малко по – различен, защото основната двойка не са официално такава в цялата книга. Прекалено много неща застават на пътя им, с което няма как да бъдат заедно. Кейти се превръща в опасност, застрашаваща цялото семейство на Деймън. Развоят на събитията обаче не ги остави разделени, защото надвисналата опасност грози както семейството на Деймън, така и Кейти.

– “Винаги съм смятал, че истински красивите хора, тези, които са красиви и отвън, и отвътре, рядко осъзнават какво впечатление създават у околните. А онези, които парадират с красотата си, прахосват това, което имат. Защото тяхната красота е преходна – просто черупка, в която няма нищо друго, освен сенки и празнота.”

“Обсидиан” беше един добър старт на една различна паранормална фантастика. През цялото време тръпнах в очакване да разбера какво ще случи с така интересните пресонажи, които авторката е изградила. Напрежението беше налице, свръхестественото надмина очакванията ми.. Накратко книгата си заслужава и се надявам, че втората книга ще бъде дори по – добра от тази.

rating-stars-vector-1685825

Оценка: 5/5

Advertisements

2 thoughts on ““Обсидиан” от Дженифър Л. Арментраут – ревю

  1. Поредицата е страхотна и всяка следваща книга е още по- добра .Написала си много хубаво ревю и успех с четенето на останалите книги 🙂

    Like

    • Благодаря. Колкото до останалите книги, да, с всяка следваща става все по – интересно. Последната беше най – динамична от всички и краят много ми хареса. (Прочетох цялата поредица, просто не съм писала ревю за другите книги.) 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s