“Без Хоуп” от Колийн Хувър – ревю

9789542711803Понякога да откриеш истината може да е по-безнадеждно, отколкото да продължиш да вярваш в лъжи…

Това осъзнава седемнайсетгодишната Скай, след като среща Дийн Холдър. Човек с репутация, която съперничи на нейната, и рядката способност да провокира в нея чувства, които не е имала преди. Срещата с него събужда спомени, които младата жена предпочита да останат дълбоко погребани в миналото. Скай се опитва да държи Дийн на разстояние, знаейки, че той ще й донесе само неприятности. А той настоява да научи всичко за нея. След като накрая пада в плен на непоколебимото му преследване, Скай разбира, че Холдър съвсем не е този, за когото се представя. Когато тайните, които е пазил са разкрити, животът на Скай ще се промени завинаги.

От доста време проявявам желание да се запозная с творчеството на Колийн Хувър и се радвам, че най – накрая го направих. Това, което ме накара да харесам страшно много “Без Хоуп” е, че книгата е написана наистина красиво и засяга теми, които са напълно реални и присъстват в живота на хората.

В началото историята проследява процесът на опознаване и разрастването на чувствата между главните герои. Скай е едно съвсем обикновено момиче, израснtumblr_mdaa8cnbh41qbp5jzo1_500ало в неведение за миналото си. Тя е интелигентна, забавна и не позволява приказките по неин адрес да и влияят. След запознанството и с Холдър, животът и тотално се променя. Ако трябва да съм честна, в началото не харесах Холдър, поради странното му държание. В един момент се държеше супер мило, а в друг избухваше просто ей така, без да се обоснове защо. С развитието на събитията започнах да опознавам  тази странна личност и успях да я харесам. Даже много я харесах. Той не е като повечето момчета. Красив, мил, винаги знае какво да каже… За мен определено е момче – мечта.

Връзката им се развива стравнително бързо, но това не направи книгата по – малко интересна. Само че не може всичко да е цветя и рози, нали? Всичко, в което Скай е вярвала, се оказва една голяма лъжа. Двамата с Холдър преживяват едно голямо нещастие, след което нищо не е същото. Въпреки това те остават заедно, подкрепят се и загърбват болката.

“И макар да имам всички основания да се отдам на съжаления, да се питам защо се е случило точно на мен…не смятам да го правя. И не смятам да пилея време в мечти за идеален живот. Всяко нещо, което те кара да губиш почва под краката, те принуждава да избираш – дали да се предадеш и да останеш на земята, или да изтупаш прахта и да се изправиш с още по-гордо вдигната глава, отколкото преди да паднеш. Избирам винаги да бъда с вдигната глава. Вероятно немалко пъти ще падам, но мога да гарантирам, че всеки път ще се изправям.”

Освен Скай и Холдър, важна част от книгата са и второстепенните герои. Най – добрата приятелка на Скай, Сикс, е неразделна част от историята, нищо че е на обучение в чужбина. Мормонът Брекин е вторият на- добър приятел в света. Чувства се напълно нормално в кожата си, въпреки сексуалната му ориентация, безгрижен е, забавен и грижовен. А това, че всеки ден носи кафе на своята приятелка, още повече ме кара да искам и аз един такъв приятел.

“Без Хоуп” е книга, представяща колко разрушителна може да бъде истината. Красивата любовна история, примесена с болка, напрежение и пораждаща много емоции,  ще ви накара да се замислите за това, колко гаден може да бъде животът и въпреки това ще ви стимулира  да не се отказвате да го живеете, защото има толкова много неща, заради които си заслужава да го направите.

rating-stars-vector-1685825

Оценка: 5/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s