“Двор от мъгла и ярост” от Сара Дж. Маас – ревю

Court2_Cover.inddРевю на първата книга

Доброто. Аз не носех добро в себе си. Не носех нищо, а душата ми, вечната ми душа, беше прокълната…

Фейра оцеля от хватката на Амаранта и се завърна в Двора на пролетта, но трябваше да плати висока цена. Въпреки че вече притежава силите на Върховен елф, сърцето й остава човешко и не може да забрави ужасяващите дела, които е извършила, за да спаси народа на Тамлин.

Не е забравила и за сделката си с Рисанд, Великия господар на страховития Двор на нощта. Но докато се опитва да се пребори с мрачната плетеница от политика, страст и заслепяваща сила, заплашваща да я погълне, по-грандиозно зло се задава и тя може да се окаже ключът към неговото спиране. Само ако можеше да впрегне опустошителните си дарби, да излекува наранената си душа и да реши как иска да изгради както своето бъдеще, така и това на този разделен на две свят…

Въпреки че прочетох “Двор от рози и бодли” едва април, чакането цял  един месец беше мъчително за мен. Не знам колко още пъти ще го повторя, но Сара Дж. Маас отново показа колко добре си върши работата. Никога не съм чувствала книга от 716 страници толкова недостатъчна. С лекота можех да погълна още толкова, само и само да не свършва….В “Двор от мъгла и ярост” всичко се променя. Историята достига нови височини, като напрежението става неудържимо. А Дворът на Нощта, заедно с цялата си красота, тайни и чудесни герои, демонстриращи сила и остроумие, допринесе още за изграждането на това бижу.

tumblr_oa72ebhpnd1v8ffbio2_500След всичко случило се В Недрата на планината, Фейра се срива психически. Благодарение на подкрепата, която получава от новите си приятели, тя загърбва самосъжалението. Магическите и способности и желанието и за живот я превръщат  в силен, опасен и безпощаден за тези, дръзнали да наранят близките и, Върховен елф.

“Силата вече не принадлежеше на Великите Господари. Принадлежеше само на мен, както и аз самата принадлежах единствено на себе си, както бъдещето ми беше в моите ръце.”

В първата книга нямах възможността да опозная Рисанд, но въпреки това знаех, че ще го харесам.  В продължението не само го харесах, а се влюбих в него.  Не е чудовището, за което всички го смятат, а забавен, любящ и достоен Велик господар, бранещ народа си. В интерес на истината подозирах, че между него и Фейра има някаква връзка. Харесах това, че двамата станаха много близки, подкрепяха се и жертваха всичко за безопасността на другия.

tumblr_oczisdqkus1uglj1zo2_500С пренасянето на историята в Двора на нощта имаме възможността да опознаем и членовете на вътрешния кръг на Рисанд. Амрен е неземно създание, заключено в човешко тяло. Впечатляващият и характер и невероятната и сила с право я издигат до позицията, която заема, а именно дясната ръка на Рис.

Мориган (братовчедка на Рисанд) ме впечатли още със срещата си с Фейра. Тя е забавна, силна, целеустремена. Благодарение на тези нейни качества се нарежда на трето място в стълбицата на йерархията.

 Азриел е илириански войн и умел шпионин. Беше ми наистина неприятно да чета за това, че  се смяташе за недостоен за каквото и да било, че мълчеше и не смееше да сподели терзанията си с никого… Смятам, че той е един прекрасен мъжки персонаж, заслужаващ да бъде щастлив.

tumblr_odb0bxiby01uluaoco2_500Колкото до Касиан, не знам кой не би го харесал. Като командир на армиите на Рисанд, той е най – добрият войн, който може да съществува. Притежава невероятно чувство за хумор и е готов на всичко за господаря и приятелите си.

Всички се питате какво става с Тамлин, нали? Е, ще станете свидетели на наистина голяма промяна в неговия образ. Веднага след завръщането си в Двора на Пролетта започва да се държи неприятно и действията, които предприема, завъртат сюжета на 360 градуса. След тези негови постъпки  нямаше как  да не го намразя и да не искам да му извия врата.

С “Двор от мъгла и ярост” Сара Дж. Маас предоставя възможността да се потопим още по – надълбоко в история, изпълнена с обрати, напрежение, любов и магия. Тя ще ви накара да се смеете, да плачете и да крещите от ярост, а след края ще започнете да се чудите, как ще успеете да изчакате до догодина за публикуването на третата част.

rating-stars-vector-1685825

Оценка: 5/5

Advertisements

3 thoughts on ““Двор от мъгла и ярост” от Сара Дж. Маас – ревю

  1. Кая Димитрова says:

    Написала си чудесно ревю! Цитатът, който си подбрала, описва идеално промяната в персонажа на Фейра – това колко силна и борбена стана тя. Представила си великолепно и останалите персонажи, като си казала най – важното за всеки от тях. Определено и аз нямам търпение за третата част. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s