“Кралица на сенките” от Сара Дж. Маас – ревю

97895427172491458117505Ревю на първата, втората, третата.

Кралицата се завърна.

Всички, които Селена Сардотиен обича, са й отнети. Но тя най-накрая се завръща в империята – за да получи своето отмъщение, за да спаси някога славното си кралство и за да се изправи лице в лице със сенките на миналото си… Тя е приела да бъде Елин Галантиус, кралица на Терасен. Но, за да си върне трона, трябва да се бори.

За братовчед си – воин, готов да умре за нея. За приятеля си – млад мъж, заточен в чудовищен затвор. И за своя народ – поробен от жесток крал и въпреки това очакващ триумфалното завръщане на изгубената си кралица.

Речникът ми е прекалено беден, за да опиша колко страхотна е “Кралица на сенките”. За мен четвъртата книга е най – динамична и интересна от всички излезли до сега. Случват се невероятно много неща, героите продължават да израстват, разкриват се тайни, които страшно много ме изненадаха. През цялото време бях на тръни, затова въпреки големия и обем, прочетох книгата сравнително бързо.

 tumblr_o797g3c9ys1tzhtxno1_500Селена Сардотиен остава в миналото и на нейно място се появява Елин Ашривер Галантиус – кралицата на Терасен. Това, че Елин най – накрая спря да се страхува от това, което е, ме накара да се гордея с нея. В тази книга тя знае какво иска и се бие с всички сили, за да го получи.

“Тя беше огън и светлина, и пепел, и въглени. Не се прекланяше пред никого и пред нищо, освен пред короната, която ѝ принадлежеше по законите на кръвта и оцеляването, и триумфа.”

Роуан продължава да е винаги до Елин, бранейки я с цената на живота си. Ужасно се зарадвах на развитието в отношенията им. Разбирайки се страшно добре, познавайки вътрешния свят на другия до най – малката подробност, двамата са просто прекрасни заедно и не бих могла да назова някой по – добър от Роуан за Елин.

В тази книга Едион се доказа като най – лоялния и добър “поданик”, готов да се хвърли в огъня за своята кралица. Показа се и като голям инат, който по нищо не отстъпва на този на братовчедка си.

Не ми хареса начина, по който се държа Каол. Премина през толкова много, да, но не намирам за правилно да обвинява Елин за всичко, което ги сполетява.  С Несрин, на която страшно  симпатизирам, съм сигурна, че ще успее да пребори болката и самотата.

tumblr_o797g3c9ys1tzhtxno2_500Дориан води тежка битка с демона в себе си. Благодарение на Манон и Елин, той успява да пребори злото, превземащо тялото му и да върне така обичания Дориан. След сразяването на баща му, директно се превръща в новия крал на Адарлан.  Много бих искала да го видя в шестата книга като  здрав и силен владетел, борещ се за един по – добър свят.

Манон продължава да ме удивлява със страхотните си качества. Когато най – накрая разбира, че това, което баба и я кара да прави, е нередно, тя и се опълчва и предприема действия, показващи, че вещиците не са чудовища без сърца.

“Кралица на сенките” е перфектно продължение на историята, пленяваща все повече читатели.  Ако търсите свят, изпълнен с магия и  герои, борещи се за един по – добър свят, то тази книга е точно за вас.

rating-stars-vector-1685825

Оценка: 5/5

Advertisements

One thought on ““Кралица на сенките” от Сара Дж. Маас – ревю

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s