“Огнената наследница” от Сара Дж. Маас – ревю

9789542713517Ревю на първата, втората книга

Тя бе наследницата на огъня и пепелта и нямаше да преклони глава пред никого.

Селена Сардотиен оцеля след смъртоносна надпревара и унищожителнa любов – но на нечувана цена. Сега трябва да достигне до нова земя и да се изправи пред най-тъмната си истина… истина за потеклото си. А това ще промени живота и бъдещето й завинаги.

В същото време жестоки, чудовищни войски събират сили, за да поробят земите й. За да ги победи, Селена трябва да открие сили да се пребори не само с вътрешните си демони, но и да надвие злото, което заплашва да бъде отприщено. Кралският асасин поема по пътя на великата си съдба в третата част на великолепната поредица СТЪКЛЕНИЯТ ТРОН.

След вълнуващия край на “Среднощна корона” нямах търпение да се добера до “Огнената наследница”. Маас продължава да ме впечатлява с изкусно изпипаната история, която всички толкова обичат. В третата книга създава нови земи, в които магията е в пълната си сила и представя герои, които страшно ми допаднаха. Умело съчетава мислите и действията на различните персонажи, така че да не обърка читателя. Успя да ме въвлече още по – навътре в същността на елфите и демоните, с което предизвика още по – голямо желание да разлиствам страниците.

tumblr_obztb4k7kt1usnjsbo2_1280С това ревю бих искала най – вече да  запозная читателите с героите, с които им предстои да се срещнат. Първият от тях е Роуан – елфически принц, изпратен да обучава Елин (Селена). В началото се отнасяше отвратително към нея и я караше да се чувства съкрушена и пречупена. С течение на времето двамата започнаха да се разбират и негативното ми мнение за него се промени. Бих искала да узная повече за него самия, защото  предоставеното от книгата не ми беше достатъчно.

Едион е полуелф и братовчед на Елин. След падането на Терасен е задължен да се подчинява на краля и да изпълнява длъжността на генерал, който избива собствения си народ. Смелостта, хитростта, жертвоготовността му за родината и семейството го правят един  страхотен персонаж, който няма как да не обикнете.

Манон е водачка на Крилото от вещици. Въпреки жестокостта, която проявява, я намирам за изключителна героиня, която има още много какво да покаже.

“Тя бе Манон Черноклюна и никога не се проваляше. В нищо.”

Няма как да не спомена и Сорша, която ме впечатли с постъпките си. Любовта и към Дориан бе толкова силна, че без колебание изложи живота си на риск, помагайки му  да прикрие способностите си. Харесах ги двамата като двойка и точно заради това ми стана мъчно от случващото се  в края на книгата.

“Огнената наследница” е наистина добро продължение на историята, което ме запозна с нови земи и герои, породи всевъзможни емоции и обърна сюжета в съвсем различна посока.

rating-stars-vector-1685825

Оценка 5/5

Advertisements

One thought on ““Огнената наследница” от Сара Дж. Маас – ревю

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s