“Среднощна корона” от Сара Дж. Маас – ревю

9789542712176Ревю на първата книга

След тежки препятствия Селена Сардотиен печели конкурса за нова убийца на кралството. Но тя далеч не е лоялна към короната – Селена крие тайни дори и от най-близките си довереници.

Докато се преструва, че работи за принца, й предстои да бъде подложена на още страховити изпитания. Особено когато новата й задача би могла да застраши всичко, за което я е грижа. А на хоризонта се задават много по-опасни врагове – такива, които заплашват да унищожат целия й свят, и които със сигурност ще принудят Селена да направи избор.

Въпросът е на кого би могла да бъде лоялна една наемна убийца и за какво най-много би искала да се бори тя?

“Среднощна корона” е едно прекрасно продължение на “Стъкленият трон”. Дори смятам, че тази книга е по – добра от първата, защото в нея имаше повече емоционални моменти и раздвижване на сюжета. Авторката определено знае как да създава напрегнати ситуации и да оставя читателя с отворена уста. В тази част магията се прояви по – обстойно, като направи книгата още по – интересна. Много тайни бяха разкрити и успях да намеря отговорите на някои въпроси.

tumblr_obztb4k7kt1usnjsbo1_1280Нашата главна героиня се сблъсква с миналото си, претърпява загуби и това няма как да не и се отрази. Оставя се гневът и жаждата за отмъщение да я погълнат и най – накрая успях да видя Асасина на Адарлан в истинската си светлина.

След тази книга мнението ми за капитана на кралската стража се промени. Свали бариерите, които беше вдигнал и показа истинския Каол – нежен, забавен и смел. Постоянните му тревоги по Селена обаче ме изнервяха. Знаех, че са от любов, но не трябваше да забравя кой стои на среща му.

Нещата около Дориан се развиха интересно. Докато Селена и Каол прекарваха времето си заедно, той откри нещо, което дълго бе таял в себе си. След промяната в отношенията му със Селена  започнах да ги харесвам повече като приятели.

“Среднощна корона породи много емоции с цялото напрежение, магия, предателства и ме остави да чета до късните часове на нощта, искайки да науча още и още. Краят ми поднесе още изненади и нямам търпение да вникна в събитията, които очакват всеки един от героите.

rating-stars-vector-1685825

Оценка: 5/5

Advertisements

2 thoughts on ““Среднощна корона” от Сара Дж. Маас – ревю

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s