“Стъкленият трон” от Сара Дж. Маас – ревю

9789542711667Селена Сардотиен е измъкната от затвора на Ендовер, за да се озове в плен на разкоша на кралския дворец. Принц Дориан предлага да й върне свободата, но при едно условие. Тя трябва да спечели състезанието за нов кралски убиец, а нейни опоненти ще са най-жестоките мъже в кралството.

Всекидневието на Селена се изпълва с изтощителни тренировки за големия турнир и с отегчителни до смърт дворцови порядки. Нещата стават малко по-интересни, когато принцът започва да проявява интерес към нея… но грубият капитан на стражата Каол е този, който я разбира най-добре.

Когато участниците в турнира започват да измират един след друг, Селена осъзнава, че битката е не само за първото място в надпреварата, но и за живота й.

 След прочита на “Двор от рози и бодли” се убедих, че авторката има потенциал и сметнах, че тази книга също ще ми хареса. Е, очакванията ми се оправдаха. Представен е един вълшебен и в същото време жесток свят, който страшно ме впечатли. Зад стените на замъка, в който се развива историята, се срещаме с интриги, загадки и зло, вземащо своите жертви. Мислех, че  книгата ще се окаже тежичка, но съм грешала. Авторката пише наистина леко и дори използва съвременни изрази. С всяка следваща страница се разкриваше по малко и ставаше все по – интересно. Прочетох  книгата на един дъх, тръпнеща от очакване да разбера какво ще се случи с нашата главна героиня.

Селена Сардотиен е принудена още от малка да тренира  и издържа тежки  изпитания, за да се превърне в асасина на Адарлан. Като такъв, тя е силна, борбена и безпощадна, но също чувствителна и нежна. Обича музиката и книгите и единственото нещо, което иска, е да бъде свободна и щастлива.

“Казвам се Селена Сардотиен – прошепна тя.- Но все едно дали името ми е Селена, Лилиан или Кучка, защото мога да те победя, както и да ме наричаш.”

tumblr_obztb4k7kt1usnjsbo4_1280Няма как не отбележа и любовния триъгълник, който си пробива път в книгата. От едната страна е Дориан – принцът престолонаследник, който за разлика от баща си е добър, мил и чаровен. От другата страна е Каол – капитанът на кралския страж, назначен да пази Селена. Беше ми прекалено сериозен и скучен, затова ако трябва да избера един от двамата, то това ще е Дориан.

Друг персонаж, с когото искам да ви запозная е принцеса Нехемия. Недоволна от случващото се с родината и, тя играе опасна роля, която може да и коства много. Смятам, че е силен женски герой и много се радвам, че Селена се сприятели с нея.

“Стъкленият трон” определено е една от книгите, които пленяват читателя с цялата смесица от вълшебства, интриги, тайни и добре изградени герои. С всяка следваща страница няма да имате желание да пуснете книгата, а на края ще искате още от тази интересна история.

rating-stars-vector-1685825

Оценка: 5/5

Advertisements

5 thoughts on ““Стъкленият трон” от Сара Дж. Маас – ревю

  1. Чудесно ревю. Честно, никога не съм смятала тримата да са в триъгълник, но пък има нещо и такова. Много се радвам, че книгата ти е харесала и се надявам другите да постигнат дъщото ако не й повече. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s