“Ясновидците” от Либа Брей – ревю

9789543572595Ийви ОНийл се замесва в поредния скандал в родното провинциално градче и родителите й я изпращат за наказание в Ню Йорк. Но Ийви това и чака. През златните двайсет години на миналия век Ню Йорк кипи от живот, там е раят на тайните джаз-клубове, модните магазини и бляскавите кинозвезди. Точното място за момиче, което мечтае за слава и безгрижни дни.

Но освен в оживлението на Голямата ябълка, Ийви прекарва времето си и из прашните, тъмни кътчета на странния Музей на окултното, управляван от чичо й Уил. Той изглежда е обсебен от свръхестественото, а племенничката му пази мрачна тайна – дарба, която досега й е носила единствено беди. Не след дълго полицията открива тялото на момиче, белязано с мистериозни символи. Уил и Ийви са извикани да сътрудничат на силите на реда и тя осъзнава, че способностите й са единственият начин да заловят сериен убиец, излязъл на повърхността от черните дебри на миналото.

 

tumblr_mzlfc5pyk91rndpqvo1_r1_500“Ясновидците” е книга, преплитаща в себе си мистерия, хорър, комедия, драма и цялата тази смесица я прави интересна и завладяваща. Преди всичко ми хареса атмосферата, която авторката е създала. Успях да се пренеса в 20 – и век и да разбера как са стояли нещата тогава. На места попадах на описания, представени наистина оригинално, които ме накараха да настръхна. Самите жертвоприношения и ритуали са добре замислени и представят свръхестественото и загадъчното, което толкова харесвам. Събитията се трупаха и трупаха, и накрая разбрах, че всички те са само прелюдия към нещо по – голямо.
tumblr_mzlfc5PyK91rndpqvo2_r1_500.pngВсеки от героите е уникален по свое му и  има собствена история. Срещаме се с младежи, преживели твърде много за възрастта си и криещи своята дарба. Те имат смелостта да загърбят миналото и да продължат да се борят за мястото си сред обществото. Харесах увереността и чувството за хумор на Ийви, Тета и Сам. Джерико и Мейбъл от друга страна са от по –  срамежливите и скромни хора. Тези техни качества ги правят интересни и аз лично им симпатизирам.
 “Ясновидците” е увлекателна и забавна книга. Изпълнена с мистерия и хумор, пленява читателите и ги потапя в свят, пълен със свръхестествено. А за бурята, която се задава, очаквам с нетърпение да разбера в следващата книга.
hhhhhhh

Оценка: 4/5

Advertisements

One thought on ““Ясновидците” от Либа Брей – ревю

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s