Ревю на “Лейди Полунощ”

index

Изминали са пет години от събитията в „Град на небесен огън“, довели ловците на сенки до ръба на унищожението. Ема Карстерс вече не е малко дете, а млада жена, твърдо решена да открие убиеца на родителите си и да отмъсти за смъртта им.
Ема е ловец на сенки, една от поколенията нефилими, чийто дълг е да бранят света от демони. Заедно със своя парабатай Джулиън Блекторн тя патрулира из улиците на един таен Лос Анджелис.
Когато започват да се появяват трупове на хора и долноземци, убити по същия начин, по който преди години загиват и нейните родители, вниманието на Ема е привлечено – това е нейният шанс да се впусне в разследване. Докато разкрива истината за настоящето, тя започва да научава и тайни от миналото: какво е крил Джулиън от нея през всички тези години, защо законът на ловците на сенки не разрешава на парабатаите да се влюбват един в друг… В същото време Ема е на път да се влюби в единствения човек на света, в когото е категорично забранено.

Като огромна фенка на света на ловците на сенки нямах търпение отново да стана част от него чрез “Лейди Полунощ”. И този път авторката е свършила чудесна работа. Бях в неведение почти през цялото време и на  места оставах доста изненадана. За тези, които не са чели предишните поредици, е предоставена информация за повечето неща, които трябва да се знаят: за ловците, техните закони, за долноземците… (Въпреки това препоръчвам първо да се прочетат “Адски устройства” и “Реликвите на смъртните”) В книгата са споменати събития, случили се през изминалите пет години и това много ме зарадва. Предоставена е възможността да се опознаят и малчуганите, които са наистина интересни персонажи.

tumblr_o8j393we4h1tw9j7to1_1280Още дванадесетгодишни, Ема и Джулиън стават част от Тъмната (Студената) война. Двамата стават парабатаи и се грижат за останалите от семейство Блекторн – Октавиан, Ливия, Тиберий, Друзила, дори на Артър Блекторн, който се предполага, че трябва да управлява института, но войната го е пречупила и не е в състояние да го прави. Без Марк, Джулиън е най – големият от децата и отговорността за братята, сестрите му и за института остава негова. През тези пет години той се опитва да бъде възможно най – любящ, добър и отговорен. Влюбих се в героя, който Касандра е изградила.

Неговият парабатай – Ема е всичко за него. Тя е дръзка и действа импулсивно. Готова е на всичко, за да намери убиеца на родителите си. Децата Блекторн я приемат за своя сестра и и помагат да се справи с мъката от загубеното семейство.

Връзката между двамата с Джулиън е много силна. Макар с противоположни характери, те се разбират чудесно и са страхотен екип. След като Джулиън бива прострелян със стрела с демонска отрова, Ема влага цялата си воля и любов и чрез парабатайската им връзка го излекува, въпреки че не би трябвало да успее. В много от техните разговори и по-интимни моменти дъхът ми спираше и сърцето ми се разтуптяваше.

tumblr_o8j393we4h1tw9j7to2_1280След завръщането си Марк не може да познае братята и сестрите си, защото все още си мисли, че са с пет години по – малки. Докато е бил в Дивия лов са го учили да мрази нефилимите и са го измъчвали чрез манипулации, в които нараняват хората, които обича.Разкъсван между нефилимската и елфическата си същност, той трябва да направи изключително тежко решение.

Още в началото образът на Кристина породи симпатии у мен. Тя идва в института в Лос Анджелис без да познава никого. След известно време става най – добра приятелка на Ема и се приобщава към начина на живот на семейство Блекторн. Въпреки това миналото, което я подтиква да избяга от Мексико, я измъчва…

 Пълна със силни персонажи и сюжет, който има още какво да предложи, “Лейди Полунощ” е книга, която не е за изпускане.

rating-stars-vector-1685825

Оценка: 5/5

Advertisements

One thought on “Ревю на “Лейди Полунощ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s